Besöksadress:
Sandnejlikevägen 4, S-296 38 ÅHUS
Kontakt: per-olof.lindholm@varapaa.se alternativt på telefon: +46 705 25 92 96
Som chef och VD har jag under mer än 30 års tid, fått tillfälle att utveckla min kompetens och förmåga avseende ledarskap, strategiskt beslutsfattande samt affärs-, verksamhets- och organisationsutveckling. Jag har även haft förmånen att bidra till utvecklingen av ett stort antal medarbetare under de här åren, vilket gett mig kunskap och erfarenheter som jag tror kan vara till gagn för dig som vill utvecklas som chef. Inte minst om du verkar i en organisation som ägnar sig åt energi-, miljö- och eller avfallsfrågor.
Mitt erbjudande är tänkt för dig som redan är chef, är ny som chef eller i en utvecklingsfas i din karriär där du ställs inför utmaningar och i valsituationer som du skulle vilja diskutera med en erfaren chef och ledare.
Du får en samtalspartner som är fristående och inte har några som helst särintressen i de lösningar, modeller, system eller stödresurser du väljer att använda i ditt utvecklings- och/eller förändringsarbete. Alternativt i din operativa verksamhet.
Din person, dina drivkrafter, ditt verksamhetsansvar och dess mål är i fokus för våra samtal. Samtalen syftar till att du antingen tar råd som du kan applicera i ditt ledarskap, din verksamhet och eller når insikter som du kan använda i din personliga utveckling såväl som för verksamhetens utveckling. Min ambition är alltid att min tydlighet går före den samsyn vi kan uppnå i våra samtal, men det är ju alltid du som väljer vilka råd eller insikter du tar till dig och kanske använder i din gärning som chef och ledare.
Filosofin är enkel, jag kan aldrig som utomstående ta ansvar för att förändra en verksamhet eller för din personliga utveckling. Det kan bara du själv göra och mitt bidrag blir att hjälpa dig att inventera, strukturera och prioritera bland begreppen samt vaska ur mina erfarenheter om hur olika intrikata situationer eller svåra beslut kanske bäst kan hanteras och få sin lösning.
Låter det intressant? I så fall.....
Som chef och ledare är det en viktig uppgift att kontinuerligt utveckla den verksamhet som du leder. All verksamhet kan alltid bli bättre och i takt med att din marknad och omvärld utvecklas, så gäller det att hänga med i konkurrensen och tillvarata de nya möjligheter som dyker upp.
Vi diskuterar med utgångspunkt i er övergripande analys av verksamheten. Var anser jag att din verksamhets viktigaste förbättringsområden finns och hur tror jag att du/ni bäst åtgärdar dessa? Blir vi överens om att vi ser samma saker så kan du/ni kanske bli mera konkreta runt er strategi och åtgärdsprogram?
Den verksamhet du leder och dess mål är i fokus för våra samtal. Resultatet blir ett stöd till dig dvs "möjlighetsägaren" och den eller de som du utser att leda det operativa förändrings-arbetet.
Verksamhetsutveckling omfattar i min definition åtminstone följande påverkansområden:
Grundstrukturen är ganska lika för de flesta verksamheter, men visst påverkar sådant som storlek, typ av verksamhet och en del annat detaljerna under flera av de nämnda rubrikerna.
Dialektiken lär oss också att det är i de olika teserna eller åsikterna inom ett problemkomplex som utveckling kan uppnås och att vara överens om allt kanske inte leder till annat än stagnation för en organisation.
Kulturen i din organisation påverkar också i hög grad möjligheterna till förändring och utveckling liksom i vilket tempo dessa kan genomföras. Du och ditt team som känner kulturen i din verksamhet liksom medarbetarna, är ju också de som bäst kan få dessa med på den förändringsresa ni är på väg att starta.
Låter det intressant? I så fall.....
Jag tog mitt första chefsuppdrag 1984 och har således lång erfarenhet i chefsrollen och av att agera i såväl strategiska som i mer operativa roller.
Som chef och verksamhetsledare handlar det i hög grad om att vara tydlig, duktig på att prioritera samt ha förmågan att skapa ett gott arbetsklimat. Och att bygga hållbara relationer med de som är dina kollegor och medarbetare i den aktuella verksamheten.
För att prioritera rätt såväl på kort som på lång sikt krävs det också att verksamheten löpande uppdaterar sina affärstrategier och anpassar processer, organisation och handlingsplaner i takt med den utvecklingen. Den affärs-ansvarige kan vara en VD eller en chef som rapporterar till VD eller till en annan person med ett övergripande verksamhetsansvar.
Alla chefer kan från tid till annan ha glädje av ett strategiskt bollplank som fungerar som samtalspartner och guide åt hen i strategiska frågor så att prioriteringarna blir rätt för affärsverksamheten.
Att vara styrelserepresentant i ett bolag handlar i stora drag om att vara ett aktivt bollplank till övriga i styrelsen och VD. Och att på ett konstruktivt sätt utmana de olika förslag och lösningar som föreläggs styrelsen för beslut och att diskutera risker samt för- och nackdelar med olika handlingsalternativ i anslutning till att beslut fattas i olika frågor. På motsvarande sätt tänker jag i rollen som strategiskt bollplank till en chef, men då på individuell basis med fokus på den aktuella affärsverksamheten.
Låter det intressant? I så fall.....
COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED
PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS